18 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

DAHA İYİ EĞİTİM İÇİN AVRUPA YOLLARINA DÜŞTÜLER!

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ERASMUS+ ‘’Adım Adım Kodlama ve Yenilikçi Dijital Eğitim’’ adlı projenin yapılandırılmış kursu 8-14 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’da gerçekleşti.

Daha iyi eğitim için Avrupa yollarına düştüler!

16 Ağustos 2018 Perşembe 15:00

Kurs kapsamında katılımcılar BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) ´i aktif olarak kullanılarak;dijital kodlama, iletişim becerileri, dijital öğrenme konusunda eğitim aldılar.

Kursun amacı, katılımcıların BİT´i sınıf ortamında kullanmalarını ve edindikleri becerileri öğretmek ve öğrenmek için BİT kaynaklarını kullanmak ve uygulamak için kullanmalarını sağlamaktı.

BİT´in öğrencilerin öğrenmesini nasıl geliştirebileceği ve müfredatta öğrenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabileceği yansıtılılmıştır. BİT´i sınıfta kullanmalarını ve öğretme ve öğrenme için BİT kaynaklarını kullanmalarını ve oluşturmalarını sağlandı. Katılımcılar ayrıca, bilgi ve iletişim teknolojisinin sınıftaki eleştirel okuryazarlık kavramını ve öğrencilerin öğrenimi için içerdikleri sonuçları yeniden tanımlayabileceği yolları analiz etmek için oturumlar düzenleneceği uygulamalı olarak öğrenmiştir

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ’’ Adım Adım Kodlama Ve Yenilikçi Dijital Eğitim’’ adlı Erasmus+ projemiz kapsamında öğretmenlerimiz,  çoklayıcılık ve eleştirel okuma yazma ilkeleri çerçevesinde BİT kullanarak öğrencileri için motivasyon faaliyetleri tasarlamayı ve uygulamalarına yardımcı olmayı öğrenmiştir. Katılımcılar uygulamalı atölye çalışmaları, interaktif oturumlar, işbirlikçi grup çalışması ve yansıtıcı çalışmalar yapmıştır dedi.

cangir-tin.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.