24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

ÇOK DEĞİŞİK! BÖYLESİ İLK KEZ AÇILDI

2007’de vefat eden Sanatçı Bige Çetintürk’ün eserlerinin yer aldığı “Retrospektif Sergisi” açıldı.

Çok değişik! Böylesi ilk kez açıldı

01 Nisan 2017 Cumartesi 16:15

Seramiklerden ahşap kaşıklara yüzlerce eserin görülebileceği sergide Topkapı Sarayı’nda kahve pişirmede kullanılan ocağın üçte bir ölçeği de yer alıyor.        

Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen Sanatçı Bige Çetintürk’ün eserlerinden oluşan  “Retrospektif Sergisi” açıldı. Kilim ve halıda kompozisyonlarından seramik tabaklara, minyatür resimlerden ahşap kaşık süslemelerine, sanat hayatı boyunca ürettiği eserlerin görülebileceği sergide Bige Çetintürk’ün 42 yaşındayken yaptığı Topkapı Sarayı’ndaki dev ocağın minyatürü dikkat çekici eserler arasında yer aldı. Yapımı tam 6 yıl süren ocak, saraydaki haremde kahve pişirmede kullanılan gerçek ocağın üçte bir ölçeğine sahip.     

58de55429113a_1.jpg   

“Ömrü boşa geçmemiş bir sanatçı”

Sergiyi Bige Çetintürk’ün yeğeni Küratör Gökçe Okay ve Pendiklilerle birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Bige Çetintürk’ün eserlerini takdir ederek “Ömrü boşa geçmemiş bir sanatçı. Bunu eserlerinde fazlasıyla görebiliyoruz.” dedi. Sergi öncesi bir konuşma yapan Gökçe Okay ise rahmetli teyzesinin sanatına olan düşkünlüğünden bahsederek “Teyzemin evine gittiğinde müzeye gitmiş gibi hissederdim. Duvarlarında asla boş yer olmazdı.” seklinde konuştu.   

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen “Retrospektif Sergisi” 16 Nisan’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Retrospektif nedir?

Görsel sanatlarda retrospektif, bir sanatçının kariyeri boyunca yaratmış olduğu eserlerden derlenmiş sergilere denir.

58de55425dd97_2.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.