24 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

BUNLARI YAPARSANIZ 10 YIL DAHA FAZLA YAŞARSINIZ!

Ünlü Kalp Cerrahı Doç. Dr. Halit Yerebakan, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ilk sohbet programında Pendiklilerle buluşarak uzun ve sağlıklı yaşamın reçetesini verdi.

Bunları yaparsanız 10 yıl daha fazla yaşarsınız!

13 Ekim 2017 Cuma 12:08

TRT 1’de “Doktor Geldi” Programıyla ekranlara gelen Dr. Halit Yerebakan, Pendik Belediyesinin kültür etkinlikleri kapsamında  “Hayatın Ritmi” adını verdiği aylık sohbet programlarına başladı.  Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde keyifli sohbetiyle sağlığa dair önemli bilgiler paylaşan Doç. Dr. Halit Yerebakan: “İnsanın ömrünü uzatmak için dikkat etmesi gereken beş şey var. Bunlar; tansiyon, sağlıklı beslenmek, bel çevre oranına dikkat etmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve stresten kaçınmak.” dedi.

cerrarah--wa0004-1.jpg 

“Dengeli tansiyon, ömre 10 yıl katıyor”

Konuşmasında özelikle tansiyonun sağlıklı yaşam için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Yerebakan,  şunları söyledi:“Bu konuda yapılan araştırmalara göre eğer kişi tansiyonunu bilirse  ve rutin olarak takip ediyorsa ömrüne istatistiksel olarak 7 yıl ekliyor, eğer tansiyonunu dengede tutacak şekilde hayatını idame ettiriyorsa ömrüne 10 yıl ekliyor. Ama insan hayatından siz kanseri tamamen çıkartırsanız ancak ve ancak beklenen insan ömrüne 2,8 veya 3 yıl ekleyebildiğiniz gösteriliyor. “ şeklinde konuştu.   

Yaşam tarzınızı değiştirin 

Doç. Dr. Halit Yerebakan, ömrü uzatmanın yüzde 70 oranında insanın kendi elinde olduğunu belirterek bunun için yaşam tarzında yapılacak beş önemli değişikliği ise şöyle sıraladı: 

-Tansiyonun optimum 120/80 den küçük olması

-Her gün 30 dakika egzersiz

-Sevmesi kolay bir diyet planına sahip olmak

-Sigara, alkol ve diğer toksinlerden uzak durmak

-Stresi kontrol altında tutmak

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.