28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BU OKUL TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİ TOPLUYOR! BAKIN NİYE..

Pendik te ve çevre ilçelerde ortaokullar arasında akademik başarısıyla ve sosyal projelerdeki katılımıyla öne çıkan Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu yapmış olduğu projelere bir yenisini daha ekledi.

Bu okul teknolojik ürünleri topluyor! Bakın niye..

05 Mart 2019 Salı 17:28

“Bir Dileğim Var” derneğinin başlatmış olduğu “Eski Laptop, Tablet ve Cep Telefonun bir dileğe dönüşsün “ geri dönüşüm kampanyası ile lösemi hastası çocukların dileklerini gerçekleştirmek ve elde edilecek gelirle bu ailelerin zorlu tedavi sürecinde konaklayabileceği konuk evi projesine katkıda bulunmak için öğrenci, öğretmen ve okul velileri kollarını sıvadı.

dsc_0005-012.jpg

Hem çevre bilinçlendirme hareketi hem de lösemi hastası çocuklara destek projesi yürütücüsü Ayten ÖZGÜRBÜZ  “Ben teknoloji ve tasarım öğretmeniyim dersimin gereği olan müfredatı yerine getirirken  teknolojik ürünlerin en gözde kullanıcıları öğrencilerime ömrünü yitirmiş e-atık durumundaki ürünleri ne yapmaları gerektiğini öğretmeliyim sorumluluğuyla bu çalışmalara başladık” dedi

dsc_0011-021.jpg

Aralık sonunda başlayan çalışmalarımızda 48 tablet, 195 cep telefonu​, 250’ye yakın batarya, 9 adet laptop​  topladık. 

Değişen tüketim alışkanlıkları sebebiyle Dünya’da ve Avrupa’da en hızlı büyüyen atık türü e-atıklardır.

Doğaya bırakıldıklarında veya doğru proseslerle deri dönüştürülmediği takdirde içerdikleri ağır metal, tehlikeli toksit maddeler sebebiyle canlılara ve çevreye önemli derecede hasar verebilirler.

E-atık kavramını ve teknolojik ürünlerin çöpe gittiğinde çevreye vereceği zararı öğrencilerimizden başlayarak, ailelerini sonra da yakın çevrelerini bilgilendirmek bu konuda duyarlılığın artmasını sağlamak hedefindeyiz. 

Bu amaçla

“Bir Dileğim Var Derneği “ kurucusu tiyatro ve sinema sanatçısı sayın Alper Türedi’yi  okulumuzda ağırladık . 8. sınıf öğrencilerimize yönelik lösemi hastalığı ve yaşananlar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduk.

1 cep telefonu bataryası içinde 3.5 gr kobalt bulunduğunu,

1 cep telefonu geri kazanımı ile 250 mg gümüş, 24 mg altın, 9 mg paladyum, 9 gr bakır cevheri elde edilebildiğini biliyor muydunuz?

Projemiz hala devam etmekte olup bize destek olmak isteyenler için adresimiz

Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu Sapanbağları Mahallesi Adil Sok. No:12 C blok

(Pendik Uluslararası İmam Hatip Lisesi girişi ) Pendik /İstanbul Tel: 0216 390 33 63

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.