19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

BOYASI YAPRAK, FIRÇASI CIMBIZ..

Doğa resimlerinde yüzlerce kurutulmuş yaprak ve bitkiyi kullanan Sanatçı Ömür Uçar, bu sanatın Türkiye’de öncülüğünü yapıyor.

Boyası Yaprak, Fırçası Cımbız..

30 Mayıs 2017 Salı 18:07

 İzmirli sanatçı, “Yaprak Sanatı” olarak tanımladığı ve kurutulmuş bitkilerle oluşturduğu resim kompozisyonlarını 13. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda tanıtıyor.

Boya yerine kurutulmuş bitkiler, fırça yerine de cımbız kullandığını belirten sanatçı, 20 yıldan beri bu sanatla uğraşıyor. “Kuru bitkilerin kırılmadan yapıştırılabilmesi, bu sanatı ayrıcalıklı kılıyor.” diyen sanatçı, resimlerinde doğada bulunan her çeşit bitkiyi kullanıyor. Otlar, çiçekler, hatta kavun kabuğu, pırasa yapraklarını bile kurutup tek tek cımbızla yapıştırdığını belirten sanatçı, “Kurumuş bitkilerle yaptığım bu eserlerin aslında bir resim tablosundan farkı yok diyebilirim. Boya yerine kurumuş bitkileri, fırça yerine de cımbızı kullanıyorum" diyor. Bir eserin oluşması için de dört aşamadan geçtiğini söyleyen Uçar, bunları bitkilerin toplanması, kurutulması, ilaçlanması ve resme dönüşmesi olarak açıklıyor. 

Başkan Şahin stantları gezdi

Festival alanını gezen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve eşi Sevtap Şahin de Ömür Uçar’ın yaprak sanatını sergilediği standa büyük ilgi gösterdi. Sanatçıdan eserleri hakkında bilgi alan Başkan Şahin, kullandığı malzemeleri de yakından inceledi. 

592d737ed34c1_dsc-6507.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.