29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

BAŞKAN AHMET CİN: “EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ SANATÇIYA SAHİP ÇIKMAMIZ”

El Sanatları Kursları yıl sonu sergilerinin ilki açıldı. Vatandaşlarla birlikte sergiyi gezen Belediye Başkanı Ahmet Cin: “En büyük yatırımımız sanata ve sanatçıya sahip çıkmamız oldu. Kültür sanatta yapacak daha çok işimiz var.” dedi.

Başkan Ahmet Cin: “en Büyük Yatırımımız Sanatçıya Sahip Çıkmamız”

17 Haziran 2019 Pazartesi 18:54

10 branşta toplam 220 eserin yer aldığı El Sanatları Kursları yıl sonu sergilerinin ilki açıldı. Vatandaşlarla birlikte sergiyi gezen Belediye Başkanı Ahmet Cin: “En büyük yatırımımız sanata ve sanatçıya sahip çıkmamız oldu. Kültür sanatta yapacak daha çok işimiz var.” dedi.

sanatci-14.jpg

Pendik Belediyesi El Sanatları Kursları Yıl Sonu Sergilerinin ilki Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Filografiden Tezhibe, Ebrudan Resime kadar kursiyerlere ait 10 farklı branşta toplam 220 eser görücüye çıktı. Sergiye vatandaşların ilgisi büyük oldu. Sanatseverler, bir yıl boyunca deneyimli öğretmenlerden eğitim alan kursiyerlerin nitelikli eserlerini dikkatle inceledi. Sergiyi Pendiklilerle birlikte gezen Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediyesinin birçok alanda yatırımı olduğunu ancak en önemli yatırımı sanata yaptığını belirterek “Belediyemizin bugüne kadar çok yatırımları oldu. Ama en büyük yatırımımız sanata ve sanatçıya sahip çıkmamız oldu. Her alanda olduğu gibi kültür-sanatta da yapacak daha çok işimiz var.” dedi.

sanat-56_banner-1.jpg

İkinci sergi, 28 Haziran’da açılacak

23 Haziran’da kadar açık kalacak El Sanatları Kursları Yıl Sonu Sergilerinin ilkinde Tezhip, Minyatür, Ebru, Kat’ı, Hüsn-İ Hat, Güzel Sanatlara Hazırlık, Resim, Fotoğrafçılık, Mizah Okulu ve Filografi dallarında eserler sergilenecek. Bu serginin ardından 28 Haziran’da başlayıp 7 Temmuz’da sona erecek olan El Sanatları Kursları Yıl Sonu Sergilerinin ikincisi gerçekleştirilecek. Bu sergide ise kursiyerlere ait Taş İşleme, Osmanlı Süsleme, Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Cam Füzyon, İpek Halı, Boşnak Kilim, Keçecilik ve Çini dallarına ait eserler yer alacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.