20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN GÖKÇEK'LE İLGİLİ İSTİFA AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği sorusuna cevap verdi.

Başbakan Yıldırım'dan Gökçek'le ilgili istifa açıklaması

06 Ekim 2017 Cuma 15:51

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği yönünde çıkan haberle ilgili açıklama yaptı. Gökçeğin istifa edip etmeyeceği sorulan Yıldırım, dedikoduyla amel edilir mi? diye cevap verdi. 
Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;
Irak ziyareti ile ilgili söyleyeceğim şudur. Sayın İbadi'den böyle bir davet geldi. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği ve zamanlaması konusunda çalışıyorlar.  
"BAŞİKA'NIN ARAMIZDA SORUN OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Aramızda bu tür sorunların olmaması gerektiğini düşünüyorum.PKK ile bizim etkin mücadelemiz var. Bu konularda çok daha yakın bir işbirliği içerisinde olmamız lazım. Bizim açımızdan kabul edilemez referandumdan sonra biz ilişkilerimizi geliştireceğimizi düşünüyoruz. 

'GÖKÇEK' SORUSUNA SORUYLA CEVAP VERDİ

KDP'nin buradaki temsilcisinin geri gelmemesini istedik. Ayrıca Irak ile bizim askerlerimiz ortak tatbikat yapıyorlar. Daha başka, bundan sonra alınacak tedbirlerimiz de var. Bunun ipuçlarını sayın Cumhurbaşkanımız verdi. Hazırlıkları tamamlanınca bunlar kademe kademe devreye girecek. 
Bir gazetecinin "Sayın Gökçek'in 4 gündür istifa edeceği söyleniyor. Dün Cumhurbaşkanıyla görüştü. Böyle bir tasarruf söz konusu olacak mı, olacaksa ne zaman?" sorusuna "Kim soruyor" diye soruyla cevap verdi. 
Daha sonra medya bu yönde haberler olduğu hatırlatılan Başbakan Yıldırım, "Dedikoduyla amel edilmez" yanıtını verdi.

İnternethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.