29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

BANKALAR BATACAK KITLIK OLACAK EN KÖTÜSÜ...

2008 yılında yaşanan küresel ekonomik krizden çok daha beteri geliyor, ünlü ABD'li yatırımcı Jim Rogers yaptığı açıklama ile kabus gibi bir senaryo ortaya koydu.

Bankalar batacak kıtlık olacak en kötüsü...

21 Ocak 2019 Pazartesi 17:44

AMERİKALI ünlü yatırımcı Jim Rogers, bir sonraki küresel ekonomik çöküşte dünyanın "en sağlam olarak bilinen ekonomilerinin dahi acı çekeceği" açıkladı. Rogers'ın kehaneti bununla da sınırlı değil. Bu kez ünlü şirketler çökecek, bankalar batacak ve kıtlık olacak diyor. Ünlü yatırımcı bu süreçte 'neye' yatırım yapmak gerektiğini de söyledi... İşte ekonomi dünyasının konuştuğu açıklamalar:

Ünlü yatırımcı Jim Rogers ürküttü : Bankalar batacak kıtlık olacak en kötüsü...

EN KÖTÜ EKONOMİK KRİZ GELİYOR : “Gerçek Ekonomi” programına konuşan Rogers, önümüzdeki global ekonomik krizin, hayatında gördüklerinin en ağırı olacağını vurguladı ve ürküten detaylar verdi. Rogears şunları anlattı: -“2008´de büyük bir problem yaşadık. Çünkü her yerde çok fazla borç vardı. Ama o zamandan beri borçlar, her alanda çok çok daha yükseldi. Sadece ABD Merkez Bankası son 10 yılda, bastığı para miktarını yüzde 500 artırdı. Bu yüzden bir sonraki çöküş benim hayatımdaki en kötü kriz olacak.”

Ünlü yatırımcı Jim Rogers ürküttü : Bankalar batacak kıtlık olacak en kötüsü...

BU KEZ BÜYÜKLER YOK OLACAK : ABD bankaları Bear Sterns ve Lehman Brothers´ın 2007-2008 döneminde yok olduklarını anımsatan Rogers, “Bir sonraki krizde de uzun zamandır piyasada olan bazı kuruluşların yok olduğunu göreceksiniz” dedi.

Ünlü yatırımcı Jim Rogers ürküttü : Bankalar batacak kıtlık olacak en kötüsü...

KITLIK OLACAK : Dünya genelinde toplumsal olaylar, banka kapanmaları ve kritik ürünlerde kıtlıklar görülebileceğini de vurgulayan Rogers, güçlü görülen ekonomilerde de büyük sürprizlerin ortaya çıkacağını belirtti ve "Bütün büyük ülkeler acı çekecek. Amerika sıkıntı çekecek, Çin sıkıntı çekecek" dedi.

ALMANYA, JAPONYA, ÇİN'İN BAŞI BELADA : Rogers, "On yıllardır borcu olmayan Çin’in de artık borcu var. Batı ile ilişkileri olan ve yüksek düzeyde borçlu Çinliler sıkıntı yaşayacak. Çinli şirketler dahi iflas edecek. Başları büyük belada olan, bütçelerini çok aşmış Alman kentleri var. Japonya´nın çok büyük iç borçları var; devasa iç borçlar ve azalan bir nüfus. Yani büyük sürprizler göreceğiz.”

Ünlü yatırımcı Jim Rogers ürküttü : Bankalar batacak kıtlık olacak en kötüsü...

KRİZDE PARAYI NEYE YATIRMALI: Peki bu yaklaşan krizde neye yatırım yapmak gerekiyor? Bu konuda Rogers kendisinin izlediği rotayı da açıkladı. 2010 yılından bu yana ciddi bir alım yapmadığını açıklayan Rogers, yeni alımlar için fırsat kolladığını söyledi.

Ünlü yatırımcı Jim Rogers ürküttü : Bankalar batacak kıtlık olacak en kötüsü...

PARAYI ALTINA YATIRIN : Krize karşı önlem olarak altına ve gümüşe yatırım yaptığını anlatan ünlü yatırımcı Rogers, şunları söyledi: -“Ciddi bir sorun olduğunda, önce altın ve gümüş çöker. Ama sonuçta insanlar, ‘ah altın almam lazım’ derler ve altın fiyatları uçar. Bu krizde de aynısının olmasını bekliyorum. Fiyatlar gerilerse umarım daha da çok altın ve gümüş alacak kadar akıllı olurum. Çünkü bu kriz bitmeden altın çok yüksek fiyatlanmış olacak. Hatta bir balona bile dönüşebilir.”

Kaynak:İnternethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.