28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

BAKAN BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI! UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Ankara'dan Şırnak'a giden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin uçağı havada arızalandı. Uçak Malatya Erhaç Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Bakan büyük tehlike atlattı! Uçağı acil iniş yaptı

16 Nisan 2021 Cuma 15:26

Ankara'dan Şırnak'a giden ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yer aldığı uçak arızalanarak Malatya Erhaç Havalimanı'na zorunlu iniş gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Bakan Pakdemirli, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün saat 10.00'da Orman Genel Müdürlüğüne ait uçakla Ankara'dan Şırnak'a hareket etti. Kalkıştan yaklaşık 40 dakika sonra arızalanan uçak, Malatya Erhaç Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Uçakta motor arızası yaşandığı öğrenildi. Uçakta 2'si personel olmak üzere 9 kişi yer alırken, Pakdemirli'nin Şırnak temaslarına eşlik edecek AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Uğur Alıcı ile bir koruma da uçaktaki isimler arasındaydı. Bakan Pakdemirli ve uçaktaki diğer isimlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. (Milliyet)

BAKAN'DAN PİLOTLARA TALİMAT

Pilotluk eğitimi olan Tarım Bakanı Pakdemirli, sol motordaki arızayı camdan inceleyip, pilotlara talimat verdi. Uzun menzilli bir uçak olan jet, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait. Uçuşun büyük bir kısmı seyredilmişken, sol motorun jeneratörünün arızalı olduğu anlaşıldı. Tek motorla da uçuşun tamamlanabileceği belirtirken, uçakta bulunanları tehlikeye atmamak için acil iniş kararı alındı.
AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik CNN TÜRK yayınına bağlanıp o anları anlattı:

Uçaktaki sorun fark edildi. Bir sorun yaşamadan iniş yaptık. Bakan da kanatları ve motorları kontrol etti. Bir sorun yaşamadan ve panik yapmadan inişimizi yaptık. Malatya'daki programımız henüz belli değil.
'33 BİN FİTTEYKEN MOTOR FANLARINDA YÜKSEK BİR GÜRÜLTÜ İLE KARŞILAŞTIK'

Bakan Pakdemirli, havaalanından çıkmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Rabbim beterinden saklasın. Yaklaşık 33 bin fitteyken motor fanlarında yüksek bir gürültü ile karşılaştık. İrtifayı azalttık ancak buna rağmen gürültü geçmeyince emniyet açısından Malatya’ya indik. Şimdi de Şırnak programımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Bakan Pakdemirli açıklamasının ardından Malatya Kara Havacılık Alayı'na geçerek, helikopterle Şırnak'a hareket etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.