29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

BABACAN'IN SÖZLERİ SEÇMENİ ETKİLEDİ Mİ?

Yeni parti kurma çalışmalarını yürüten Ali Babacan'ın, geçtiğimiz gün canlı yayında yaptığı açıklamaların AK Partililerde karşılık bulmadığı belirtildi.

Babacan'ın sözleri seçmeni etkiledi mi?

28 Kasım 2019 Perşembe 10:43

Önceki akşam Habertürk ekranlarına çıkan Ali Babacan'ın açıklamaları tartışılmaya devam ediyor. Partisini yakında açıklaması beklenen Babacan'ın sözleri AK Partililer arasında konuşuldu.

Türkiye'de her alanda sorunlar büyüdü. Neredeyse ülkenin karanlık tünele girdiğini gördük" diyen Babacan, klasik muhalefet anlayışıyla ezbere konuştu.

Dün NTV'ye konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bildik ezberler üzerinden yeni bir dil geliştirdiğinizi söyleyeceksiniz böyle bir şey yok" diyerek Babacan'a tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, iktidar partisinde konuşulan Babacan'ın değerlendirmelerini, bugünkü köşe yazısında şu şekilde aktardı:

Ali Babacan’ın, Fatih Altaylı’nın soruları karşısında çok net yanıtlar vermek yerine “Üzerinde çalışacağız” şeklinde yanıtlar vermesi eksi puan olarak değerlendirildi.

(...)“Temiz bir yüz. Ekonomi yönetiminde başarılıydı” diye hakkını teslim ediyorlar. Ancak Babacan’ın çok parlak bir liderlik performansı sergileyemediğinin de altını çiziyorlar.

AK Parti kulislerinde Babacan’dan ziyade Abdullah Gül’e yönelik değerlendirmeler yapılıyor. Gül’ün tek hedefinin yeniden cumhurbaşkanı olmak olduğunu savunan da var, “Gül’ün tek hedefi Erdoğan’a kaybettirmek” diyen de... (...)

Kaynak:Yeniakit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.