24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

AYKIRI BİR RESİM SERGİSİ

Her ay birbirinden değerli sanatçıların eserleriyle renklenen Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi bu ay Pendik'in değerli sanatçılarından ressam Çetin Acar'ın "Şazz" (aykırı) sergisine ev sahipliği yapıyor.

Aykırı bir resim sergisi

16 Şubat 2016 Salı 16:15

Açılışını Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin ve Ressam Çetin Acar'ın yaptığı sergi soyut resimlerden oluşuyor. 

Ressam Çetin Acar’ın “Şazz” isimli resim sergisi kapılarını açtı.  Sanatçı, aralarında “Fetih” ve “İstanbul” konulu soyut resimlerin de yer aldığı serginin açılışının ardından Sanat Kahve’de mini bir de resim kursu verdi.   

Pendik Belediyesinde uzun yıllardır kurs öğretmenliği yapan  Ressam Çetin Acar’ın Şazz adlı resim sergisi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde  açıldı. Açılışta konuşan Sanatçı Çetin Acar, 20 yıllık birikimlerini bu sergi için derlediğini ifade  etti. Açılış kurdelesini sanatçıyla birlikte kesen Belediye Başkanı Kenan Şahin de ressam Çetin Acar’a tebrik ederek serginin Pendik Sanat hayatına  hayırlı olması dileklerin sundu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide aralarında “Fetih” ve “İstanbul” konulu soyut eserler de bulunuyor.  Serginin son tarihi ise 29 Şubat.

Minikler resim yapmayı sevdi

Öte yandan sergi sonrası Sanat Kahve’de mini bir resim kursu verildi. Haftasonları  Pendik Belediyesi Hamit Aytaç Kültür Merkezi’nde resim kursu veren Ressam Çetin Acar,  burada Pendiklilere yağlı boya  konusunda teknik bilgi verdi. Ardından uygulamalı mini resim kursu veren sanatçıya özellikle minikler büyük ilgi gösterdi. Pendikli çocuklar Ressam Çetin Acar’ın da yardımıyla hayal dünyalarını tuvale yansıtmaya çalıştı. 

resim49_n.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.