24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara31°C

ANADOLU PENDİK'E GELDİ!

Pendik Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, “Anadolu Biziz” projesiyle, memleketimizin değerlerini öğrencilere aktarmayı ve öğrenciler arası kültürel kaynaşmayı amaçlıyor.

Anadolu Pendik'e geldi!

23 Mart 2018 Cuma 11:50

 Okul Müdürü Sadi KOCA, Müdür Yardımcısı Muhammet DOĞRU, Öğretmenler Zehra ERTAŞ, Oğuz AKKA ve Betül SÖNMEZ öncülüğünde başlatılan proje, diğer öğretmenlerin ve öğrencilerin katkılarıyla 19 – 23 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Şenlik havasında düzenlenen proje etkinlikleri sayesinde öğrenciler, birbirlerinin kültürlerini daha yakından tanıdılar. Proje kapsamında her gün farklı bir coğrafi bölgenin özellikleri sergilendi. Doğal ve tarihi güzelliklerin anlatıldığı video gösterimlerinin yanı sıra, bölgelere ait lezzetler de öğrenci ve öğretmenlere ikram edildi. Her gün farklı bir bölgemizin türküleri eşliğinde yapılan halk oyunları gösterileri, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Düzenlenen sergiler ile birlikte, öğrenciler ülkemizin zenginliklerini tanıma fırsatı buldular. Farklı illerden ve bölgelerden gelen ailelerin çocuklarının bir arada eğitim-öğretim gördüğü Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, uzun ve detaylı bir hazırlık sonucu gerçekleştirilen bu projeyle, öğrencilerine, ülkemizin kültürel değerlerini daha yakından tanıtmayı ve kültürler arası etkileşimi hedefledi.

dsc_0008-011.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.