19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

AK PARTİ'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK!

Ümit Kahyaoğlu

10 Ağustos 2017 Perşembe 16:38

Büyük değişime herkes hazır olsun. Partinin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, dümene geçti ve her konuşmasında mesaj veriyor. Ne diyor Erdoğan; " Teşkilatlarımızda kapsamlı değişimin şart olduğunu sanıyorum. Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, vizyoner, üretken arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edecekler; ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum, sizler de kabul edeceksiniz.

"GEREKEN DERSLERİ ÇIKARMAZSAK 2019'DA İŞİMİZ GERÇEKTEN ÇOK ZOR DEMEKTİR"

Kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik. 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte başarı ölçüsü değişti. Artık yüzde 49,9 oy bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Netice almak için mutlaka yüzde 50 artı 1; buna ulaşmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis'te de güçlü bir çoğunluğa sahip olmak şarttır. Bu bakımdan 2019 seçimleri, bizim için kritik öneme sahiptir. 30 Mart 2014, 10 Ağustos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015, 15 Temmuz darbesi sonrasındaki gelişmeler ve 16 Nisan 2017 halk oylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019'da işimiz gerçekten çok zor demektir. Şu anda değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişim söylemi sözde kalmayacaktır ve kongreler başladığında bu değişime, taşları yerinden oynatacak değişime hep birlikte şahitlik edeceğiz.

Israrla 2019 vurgusu yapıyor Cumhurbaşkanı, seçimi kazanmak için yüzde 50.01'e ihtiyaç olduğunu ve bu işinde o kadar kolay olmadığını her fırsatta dile getiriyor. Özellikle de yorgun teşkilatlarla, AK Parti'den yük alan değil yük olan isimlerle yolların ayrılacağını, dava şuuru gözetmeyen, kişisel menfaatlerini ön planda tutan, ihale kovalamaktan başka bir işe yaramayan ve bu davranışlarıyla da samimi teşkilat mensuplarının ve vatandaşın tepkisini çeken isimlere acımayacağını söylüyor.

Makamları işgal eden, oturduğu makama hiç bir şey katmayan, vatandaşla arasına mesafe koyan, eski Türkiye'nin yöneticileri gibi halka somurtan, arkasını dönen ve de vatandaşı tersleyen kibir budalaları da bu süreçte istirahata çekilecek. Çekilmeli de. Çünkü bu mesele oldukça elzem ve en çok şikayet alan bir konudur. AK Parti'nin oy kaybetmesinin en önemli etkenlerinden ve başlıca sebeplerinden.

Cumhurbaşkanı'nın ne demek istediğini bu yıl sonuna kadar anlayacağımızı tahmin ediyorum. Yapılacak değişikliklere, " Yaa bu isimde olur muydu?. Bu da mı var?" türünden söylemlerde bulunacağımız günler yakındır.

Bunları yazarken, değişiklik olmalı talebine eyvaAllah derken bir hususun da altını çizmeden geçmek olmaz. AK Parti 15 yıllık bir parti ve kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, fedakarlık yapan, evlad-ı Ayal'den geçen, önce milletim diyen çok sayıda isim var. Türkiye bugün bir noktaya geldiyse, AK Parti bu başarıları sağladıysa bu isimsiz kahramanların da Türkiye'nin ve AK Parti'nin bugünlere gelmesinde hatırı sayılır emekleri vardır.

Kimse kendini Yeniçeri yerine koyup da, "İstemezük"çülük yapmasın. Değişiklik yapmak; yıkıp-dökmek ve kimseyi küstürmek değildir, sözkonusu değişiklik; bir tazelenme ve bir bayrak değişikliğidir ve öyle de olmalıdır.

 

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.