19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

34 ÜNİVERSİTE KARİYER GÜNLERİ İÇİN PENDİK'TE

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle doğru meslek seçimi yapabilmeleri amacıyla üniversiteler ile lise öğrencilerini bir araya getiren “Kariyer Günleri”nin ikincisini gerçekleştiriyor.

34 Üniversite Kariyer Günleri İçin Pendik'te

06 Aralık 2017 Çarşamba 10:35

 5-7 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca açık kalacak kariyer günlerinde 34 üniversite stant açtı.

Öğrencilerin kariyer planları, meslek seçimleri ve gelecek hedeflerini belirlemede yol göstermek amacıyla Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilki Nisan ayında yapılan “Pendik Kariyer Günleri”nin ikincisi gerçekleşiyor. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde 5-7 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca açık kalacak kariyer günlerinde 34 üniversite stant açtı. “Kariyer Günleri”ne 7 bini lise son sınıf öğrencisi olmak üzere 14 bin lise öğrencisinin ziyaret etmesi bekleniyor. Öğrenciler, stantları gezerek üniversiteler ve meslekler hakkında detaylı bilgiler ediniyor.

peninidikr-eb5_dsc-1820.jpg

“Mutlu bir toplum mutlu birey olmaktan geçer”

Öğrenciler ve üniversiteleri bir araya getiren platformun açılış töreninde öğrencilere hitap eden Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli, lise son sınıfta okuyan öğrencilerin gelecekleri hakkında verecekleri kararın dönüm noktasında olduğunu söyledi. Mutlu bir toplumun varlığının mutlu birey olmaktan geçtiğini belirten Başkan Yardımcısı Divleli, öğrencilere popüler meslek yerine mutlu olabilecekleri meslekleri tercih etmeleri nasihatinde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ise üniversiteler ile öğrencileri bir araya getiren bu platformu oluşturarak öğrencilerin hangi alanda mutlu olacağına dair bir ipucu vermesini istediklerini belirtti.

Öğrencilere yönelik seminerler düzenleniyor

Kariyer günlerinde, ayrıca geleceklerini doğru bir şekilde planlayabilmeleri için gençlere yönelik rehberlik ve kariyer odaklı 6 seminer düzenleniyor. Alanında uzman akademisyenler tarafından öğrencilere yönelik seminer programları da veriliyor. İlk olarak İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Sosyolog Yazar Nurdoğan Arkış “Başarmak Mümkün” konulu bir seminer verdi. Günün ikinci seminerinde ise Medeniyet Üniversitesi’nden Akademisyen Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan “Sonsuz Kariyer Yönetimi” konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Kariyer günlerinin yarın ve son günündeki seminer programı ise şöyle:

-6 Aralık Çarşamba Saat: 10.00

“İslâmi İlimler ve İlahiyat Fakülteleri”

Prof. Dr. Mustafa Özel (Şehir Üniversitesi)

-6 Aralık Çarşamba Saat: 13.30

“Üniversiteli Olmak”

Prof. Dr. Bekir Berat Özipek (Medipol Üniversitesi)

-7 Aralık Perşembe Saat: 10.00

“Başarı Formülleri”

Fatih Abadi

-7 Aralık Perşembe Saat: 13.30

“Doğru Tercih, Başarı ve Mutluluktur”

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özgenel - Yrd. Doç Dr. Kamil Arif Kırkıç (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.