29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

3 DOKTORLA GECEKONDUDA SAĞLIK HİZMETİ!

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi gecekondu görünümlü bir yapıda hizmet veriyor. Sağlık ocağı, talebi karşılamakta yetersiz kalıyor.

3 doktorla gecekonduda sağlık hizmeti!

09 Kasım 2017 Perşembe 10:49

15 bini aşan nüfusu geniş yüzölçümüyle dikkat çeken Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki sağlık hizmeti çağın çok gerisinde kalmış. Mahalle Muhtarı Hakkı Ünal, sağlık ocağını mevcut yerinden taşıyacak başka bir mekan bulamadıklarını söylüyor. Ünal," Mahallemiz, yoğun gecekondulaşmanın olduğu bir yerleşim yeri. Bunun dışında kalan alanlar ise kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Hal böyle olunca Sağlık Merkezimizi başka bir yere alamıyoruz. Prefabrik bir yapıyla geçici bir çözüm üretmenin mümkün olduğuna inanıyorum."dedi.,

Mahallede sağlık hizmetleri gecekondudan dönme ve kolanları kırık. sıvaları dökük sağlıksız bir mekanda 3 doktor ile hizmet veriyor.

Aynı şartlardaki başka mahallelerde 5 ile 8 doktor görev alırken Ertuğrulgazi'de sadece 3 doktor görev yapmakta. Mahalle Muhtarı Hakkı Ünal, yetkililerden yardım beklediklerini, daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verebilecek bir mekana ihtiyaç duyduklarını ifade ediyor.

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK

dsc_0015-009.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.