29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

2 AYLIK KURSA KATILDI GİRİŞİMCİ OLDU!

Cafer Ekiz, Pendik Belediyesinin istihdama yönelik verdiği kurslardan biri olan Mantar Yetiştiriciliği Kursunu başarıyla tamamladı.

2 aylık kursa katıldı girişimci oldu!

28 Şubat 2018 Çarşamba 10:43

Ekiz, tüm yönlerini öğrendiği mantar yetiştiriciliğine Samsun’daki köyünde başladı. O, ürettiklerini pazarcı arkadaşlarına pazarlamayı hedefliyor.

Cafer Ekiz, Pendik Belediyesinin düzenlediği Meslek Edindirme Kursu sayesinde mantar yetiştiricisi oldu. Hem tarımsal üretimi teşvik etmek hem de meslek edindirmek amacıyla Pendik Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Mantar Yetiştiriciliği Kursu ilanını internetten görüp başvuran Ekiz, 2 ay boyunca Fevzi Çakmak Mahallesi Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde teorik ve pratik dersler aldı. Üretim teknikleri, toprak hazırlığı, gübreleme, kültürel bakım, bitki zararlıları, mücadele yöntemleri hakkında çeşitli bilgilere sahip olan Ekiz, kurs sonunda sertifikasını aldı.

“Kütükte mantar yetiştirmeye başladım”

Samsun’daki köyünde mantar üretmeye karar veren Cafer Ekiz: “Daha önce mantar topluyordum. Ancak bu konu hakkında bilgim yoktu. Kursun sonunda mantar yetiştiriciliğinin tüm yönlerini öğrendim. Köyümde, kütükte mantar yetiştirmeye başladım. Naylon torbada talaşla hazırlanan kompostta da mantar yetiştiriliyor. Ancak ondan 3 ay ürün alabiliyorsunuz. Kütükte ise 3 yıl boyunca ürün elde edebiliyorsunuz. Ürettiklerimi pazarcı arkadaşlarıma pazarlamayı hedefliyorum. İleride bir işletme kiralayarak işimi büyütmek istiyorum. Bizlerin bu konuda ufkumuzu geliştiren Pendik Belediyesine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi

Pendik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen uygulamalı kurslardan biri olan Mantar Yetiştiriciliği Kursuna 30 kişi katıldı. Fevzi Çakmak Mahallesi Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde 2 ay boyunca haftada 4 gün süren kursu başarılarıyla tamamlayanlara Mantar Yetiştiriciliği Sertifikası verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.